Σχετικά με εμάς

Κάπου ανάμεσα στα λαδάδικα, στην οδό Σαλαμίνος 8, στεγάζεται από το 2013 σε ένα αναπαλαιωμένο διατηρητέο κτίριο, το The Blue Cup, καταφέρνοντας να φέρει στην πόλη της Θεσσαλονίκης τη μαγεία του «τρίτου κύματος του καφέ» και να μυήσει μεταξύ άλλων τους Θεσσαλονικείς στη φιλοσοφία του Fine Drinking!

Το The Blue Cup προσφέρει μια προσεγμένη εμπειρία βασισμένη στους μονοποικιλιακούς speciality καφέδες και τις χειροποίητες μεθόδους παρασκευής. Συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία Mokka (est.1923), μια από τις παλαιότερες εταιρίες στο χώρο του καφέ, ενώ αποτελεί πρωτοπόρος στην διαδικασία brew, δηλαδή την απόσταξη του καφέ φίλτρου.

Πάνω στην μπάρα του καφέ θα βρεις σύνεργα όπως τη μηχανη espresso Victoria Arduino Black Eagle gravitech, 4 μύλους άλεσης , το V60, το Chemex,το Aeropress & το Symphon.Το μικρό «εργαστήριο της καφεΐνης». Παράλληλα, το The Blue Cup λειτουργεί ως καφεκοπτείο. Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί αλεσμένο ή μη καφέ, καθώς και ορισμένα εργαλεία παρασκευής του.

Παράλληλα, το The Blue Cup ισορροπεί με ιδιαίτερη μαεστρία ανάμεσα στον καφέ και τα cocktails. Στην απέναντι όχθη του μπαρ του καφέ βρίσκεται ένα μεγαλύτερο μπαρ διακοσμημένο από σέικερ, κολονάτα ποτήρια και πληθώρα επιλογών σε φιαλες με ιδιαίτερες και σπάνιες ετικέτες.

Η ομάδα των έμπειρων και δημιουργικών bartenders χτυπάει στο σέικερ πρωτότυπες  συνταγές διοχετεύοντας όλη τους την ενέργεια με σκοπό την άρτια γεύση και εμφάνιση και φυσικά δίχως να υστερεί σε  ποιότητα.

Το εργαστήριο στον επάνω όροφο παρέχει την δυνατότητα της εξέλιξης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα cocktails καθώς με τη δύναμη της φυγοκέντρησης η ομάδα των bartenders καταφέρνει να απομονώσει το 100% της γεύσης, δίνοντας ένα γευστικότατο τελικό αποτέλεσμα. Πίσω από το μπαρ, διεξάγονται διάφοροι πειραματισμοί, εκεί ένα tiki cocktail και ένα clarified cocktail μπορούν να ενωθούν και να δώσουν την ιδανική γεύση.

Το the Blue Cup, κρύβει και μια έκπληξη, στον επάνω όροφο όπου οδηγεί μια σκάλα στο βάθος, σκοτεινή και… μυστήρια. Αν η ώρα είναι σωστή κι έχετε το μυστικό κωδικό απλά, θα βρεθείτε σε ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό, που δίκαια ονομάζεται Speakeasy floor.

Το 1920 ξεκινάει η θρυλική εποχή της ποτοαπαγόρευσης, με τους Αμερικανούς πολίτες να μπορούν να απολαύσουν όποιο είδος αλκοόλ μόνο παράνομα και κρυμμένοι σε υπόγεια ή πίσω από μαγαζιά-βιτρίνες μπαρ. Τα γνωστά σε όλους, speakeasy bars ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο, με τους θαμώνες που τα επισκέπτονταν να τηρούν ήπιους τόνους έτσι ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τους περαστικούς.