Γιατί να επιλεξεισ το blue cup

Η επιχείρηση σου θέλει

bootstrapped startup

Δες μερικούς λόγους για τους οποίους μας εμπιστεύονται περισσότεροι από 50+ καταστήματα εστίασης.

βρειτε μασ

Το τμήμα χονδρικής πώλησης του The Blue Cup αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες λειτουργίας του, εντάσσοντας προϊόντα καφέ-τσαγιού στο χώρο της μαζικής εστίασης.Τα ιδρυτικά του μέλη έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις στην παραγωγή ποιοτικού καφέ-τσαγιού είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της εταιρίας Mokka speciality coffee από το 2008 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Η πολυετή εμπειρία τους και το πάθος τους για το συγκεκριμένο χώρο είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει και να προσμετρά αξιόλογα βραβεία στο ιστορικό της.

Λίγα Λόγια Για Τον Speciality Coffee

O όρος Speciality Coffee άρχισε να πρωτοεμφανίζεται μετά το 1994 και να πρώτο-χρησιμοποιείτε από παραγωγούς ωμού καφέ. Το speciality περιέχει δύο σημαντικές παραμέτρους. Την ιχνηλασιμότητα και την ποιότητα. Για να το κατανοήσουμε πρέπει να πάρουμε δύο παραδείγματα αυτό του κρασιού και του λαδιού. Στα καλά κρασιά θέλουμε να ξέρουμε την ποικιλία του σταφυλιού καθώς και την ακριβή περιοχή προέλευσης.

Για το λάδι ξέρουμε ότι το έξτρα- παρθένο ελαιόλαδο παρασκευάζεται μόνο από τις καλύτερες και τις πιο ώριμες ελιές. Αυτές οι ελιές θα πρέπει να διαχωριστούν κατά τη διάρκεια της συγκομιδής για να παρασκευαστεί το καλύτερο λάδι. Τα δύο παραπάνω παραδείγματα είναι πολύ αντιπροσωπευτικά, παρόμοια με τον καφέ. Στον καφέ πρέπει κατά την συγκομιδή να διαχωρίσουμε τον καλύτερο καφέ δηλαδή τον πιο ώριμο καρπό, τον πιο βαρύ, τον πιο μεγάλο. Αυτή η παρτίδα καφέ (coffee-lot) είναι συγκεκριμένης ποικιλίας και ξέρουμε την περιοχή όπου ευδοκίμησε, οπότε τον εισάγουμε ώστε να τον επεξεργαστούμε.

Γευστικά ένας καφές Speciality πρέπει να αποσπά βαθμολογία πάνω από 74 βαθμούς στη φόρμα βαθμολογίας του CoE. Δηλαδή θα πρέπει ν’ χει προσωπικότητα, ιδιαιτερότητα και να συνδυάζει ή να αναδεικνύει γευστικά χαρακτηριστικά όπως των πρωτευόντων γεύσεων (γλυκάδα, οξύτητα, σώμα, τελείωμα, ισορροπία, άρωμα), καθώς και να διευρύνεται η γκάμα γεύσεων στις δευτερεύουσες (Σοκολάτα, Βανίλια, καραμέλα, αμύγδαλο, φρεσκοψημένο αμύγδαλο, ζαχαροκάλαμο, φρούτα του δάσους, λεμόνι, τροπικά φρούτα, μπαχαρικά, Γη, μούρα κ.α.).

Ο καφές είναι το πιο γευστικό προϊόν ανάμεσα στα τρόφιμα και ποτά. Πάνω από 700 ιχνό-στοιχεία του καφέ έχουν σχέση με το άρωμα και την γεύση του. Σχεδόν τα διπλάσια από αυτά του κρασιού και αρκετά παραπάνω από την δεύτερη στην κατάταξη, την βανίλια. Για να αναδείξουμε αυτά τα πλούσια γευστικά χαρακτηριστικά όλα τα στάδια που ακολουθεί ο καφές (από το καφεόδεντρο μέχρι το φλιτζάνι μας) θα πρέπει να είναι τέλεια. Τα στάδια που ακολουθεί ο καφές είναι τα εξής: Γη, φυτό, βροχή, ανθοφορία, καρποφορία, συγκομιδή, διαχωρισμός, στέγνωμα-επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά, αποθήκευση, χαρμάνι, ψήσιμο, συσκευασία, παρασκευή σε ρόφημα. Κάτι από τα παραπάνω να μην γίνει τέλεια τότε και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το τέλειο. Oι Speciality ωμοί καφέδες αποτελούν περίπου το 10% της Παγκόσμιας παραγωγής και η ζήτηση για αυτούς συνεχώς μεγαλώνει καθώς και ο καταναλωτής αρχίζει και εξοικειώνεται και εξειδικεύεται με το προϊόν μας.

Η αξία ενός καφέ Speciality είναι 30% με 40% μεγαλύτερη από τους κοινούς καφέδες και πολλές φορές φτάνουν το 100%. Τα τελευταία χρόνια εκτός των λίγων μεγάλων παραγωγών που παράγουν Speciality Coffee μπορούμε να βρούμε και μικρότερους παραγωγούς με σταθμούς επεξεργασίας (micro-mills)που δύνανται να παράγουν και να διαχωρίζουν μικρό-ποσότητες (micro-lots) πολύ καλού ποιοτικά και πλούσιου γευστικά καφέ. Μην ξεχνάμε ότι οι καλύτερες παρτίδες με την υψηλότερη βαθμολογία στο Cup of Excellence ξεκινούν από μόλις 10 σακιά. Για μας στην εταιρία μας ο καφές είναι κουλτούρα και τρόπος ζωής. Θέλουμε να απολαμβάνουμε ένα απολύτως φυσικό προϊόν χωρίς την πρόσμιξη οποιοδήποτε συντηρητικού σε οποιοδήποτε στάδιο επεξεργασίας του.

Τέλος δε θα μπορούσε να μην είναι μέλος του Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), αφού το όραμα το οποίο πρεσβεύει ο οργανισμός για «ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ στον καταναλωτή», είναι πλήρως ταυτόσημο με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρίας.

Θέλουμε να μας επιλέγετε λόγω της ποιότητας μας, της γνώσης μας, της εξειδίκευσης και της καινοτομίας μας.